For 13. år i træk var der Sankt Hans løb i Roskilde, grunden til det hedder Sankt Hans løbene er ikke at de foregår ved Sankt Hans tide, men der i mod at de foregår ved Sankt Hans hospital, som er et hospital for sindslidende. I år var deltager antallet oppe på 1700, som havde givet 100 kr., for at deltage. 1700 er for øvrigt ny rekord.

Der var 3 ruter, 2, 5 eller 1o km. Deltagerne var en blanding af personale og brugere fra især Sjælland, men nogle få fra Fyn og Jylland var også dukket op.

De fleste kom på grund af den gode stemning, samt for at møde venner og bekendte fra andre afdelinger. Kun få løb for at komme på top 3, det var for øvrigt de færreste der løb hele tiden, de fleste gik ovenstående distancer. Rigtig gode tider for de 3 ruter, var 9 min. (2 km) 22 min ( 5 km) samt 43 min ( 10 km). Alle fik en medalje for at gennemfører løbet, en T-shirt samt mad og drikke. Under og efter løbet, var der levende musik fra en rockgruppe, der spillede kendte numre bl.a. Beatles numre. Jo man havde gjort rigtig meget for at alle skulle få en god oplevelse, og føle sig som ”vindere”.

Derudover var der præmier til de 3 hurtigste af hver sit køn, på alle distancerne. Præmien bestod af en trøje med Sankt hans løbenes logo på, på forsiden, samt tallene 1,2,3, på ryggen alt efter hvilken placering man fik. De fleste af vinderne var gengangere fra andre arrangementer for sindslidende, så som Sund byløbet, samt idrætsfestivalen i Vejle. Til næste år ligger løbet også i Roskilde samt omkring den 1. september, så man kan allerede godt begynde at gå i træning hvis man skulle få lyst til at deltage.