Jeg er blevet bedt om at skrive en personlig beretning om landsmødet den 5. – 6. maj i Middelfart.

Vi var ca. 90 fremmødte medlemmer, som ankom i godt humør fra hele landet. Indkvartering og registrering gik smertefrit og frokosten var som sædvanlig en gastronomisk opladning til starten af landsmødet kl. 13.00.

Landsmøde

David B. samt jurist Erik Olsen var ordstyrere og Eva var også sat i ordførerpanelet. Landsledelsen fra 2004 sad i panelet - og så kunne mødet begynde. Som dirigent var David på mærkerne hvor han kørte hele landsmødet med sin sædvanlige stramme disciplin, hvilket jo er nødvendigt når så mange mennesker skal kunne komme til orde.

Fra Landsledelsens beretning blev nævnt vort flotte engagement i Islands Brygge arrangementet, hvor vi og Rådet for Socialt Udsatte havde gjort denne store gruppe meget synlig. Der var også ”Sårbare Sjæle – oplevelsen i den indre by, som har fået god effekt. Økonomien kom selvfølgelig også på tale, og her var der desværre det store tilskud fra Socialministeriet, som er faldet fra i indeværende år. Det får til følge, at det budget som skal gælde for 2005 ikke har meget at byde på, eftersom der ikke er penge til ret meget. Der blev ikke tale om at sætte medlemsgebyret op, men der blev snakket fra salen om både at flytte fra domicilet på Klingenberg og afskaffelse af sekretariatet. Intet af dette blev dog vedtaget. Men stemningen blev dog noget oppisket, da flere fra salen kom med negative tanker og på et tidspunkt blev det så højrøstet, at medlemmerne ønskede en afstemning. Dette blev dog ikke aktuelt.

Der kom forskellige forslag fra medlemmerne, bl.a. at gøre LAP Bladet mere aktuelt og med nyheder ved f.eks. at lade bladet udkomme noget oftere end hidtil. Det vil være noget Blad-Gruppen vil følge op på sammen med landsledelsen.

Rejsekonsulenterne Mårten Breum og Niels Holmquist kom med hvert deres referat af oplevelsen i disse job og ingen kunne være i tvivl om, at de i de to år har gjort et stort og flot stykke arbejde for foreningen. At de nu stopper og vi ikke ved om der er penge til to nye konsulenter, gjorde os lidt kedelig til mode – men håbet er ikke opgivet, idet der stadig er forskellige søgte midler, der endnu ikke er givet afslag på. h6>Det nye års tiltag samt ideer:

Her står ”Tvang i psykiatrien” øverst på listen over det vi skal arbejde med, så den nye psykiatrilov ikke kommer til at fungere som Rambølls rapport foreskriver. Vi skal også via formand Erik Olsen få samarbejde i gang med ”Rådet for Socialt Udsatte” som vi har talt om lige siden Islands Brygge, hvor Erik tog ordet ved et debatmøde i teltet.

At fremme kendskabet til LAP er også noget der skal arbejdes kraftigt på. Det kunne gøres ved mediernes brug; F.eks. hvis man arrangerede en rejse for et stort antal ikke-medlemmer (sponsoreret af ? et eller andet) og skrev om dette til samtlige landets distriktsaviser og dagblade. Det er gjort før i anden forening som øgede medlemstallet med 1000 %. Det er noget der kan arbejdes med i PR-Gruppen og landsledelsen.

Et medlemskort blev foreslået, som en cementering af medlemskab af vor forening og samtidig ville kunne virke som en gratis reklame. Dette vil jeg arbejde på i PR-Gruppen sammen med Landsledelsen. PR-Gruppen er nu på syv personer, som skal mødes første gang den 9. juni i Odense. Jeg er valgt som tovholder efter Hanne Løvig.

Forslag til bedring af økonomien i LAP: Kulturfremstød for at få offentlige midler. Én var inde på, at medicinalindustrien var et område man måske kunne dyrke, selvom LAP ikke tidligere har ønsket at bruge denne mulighed. Jeg mener at der må gøres alt for at økonomien kommer på fode

Regnskabet for 2004 blev gennemgået og vedtaget og budget for 2005 fremlagt og kommenteret. Det var herunder der kom grøde i publikum vedrørende muligheder for ovennævnte nedskæringer. Min mening er at LAP nok skal finde en løsning hen ad vejen, uden at skulle flytte fra hus og hjem.

Valg af den nye Landsledelse var på fredagens dagsorden. Det lykkedes at få et par nye mennesker på banen, Henriette Buemann Jensen fra FAP-København og tidl. rejsekonsulent Niels Holmquist.

Karl Bach var på talerstolen og fortalte om sit arbejde i den tidligere landsledelse samt hvorfor han ikke ville påtage sig at opstille igen. Det forstod vi alle. Men han vil fortsat gerne hjælpe os andre via sin store viden og erfaring, hvis vi har brug for det. Og det tror jeg nok, der er en del der vil benytte sig af.

Landsmødet sluttede med fotografering af den nye ledelse hvorefter vi alle kunne tage hjem med en god fornemmelse og forhåbninger om en ok fremtid for LAP.