Nu pibler det op af jorden og forårslyset viser vej for at bortjage sneen. Sneen, der har dækket jorden, og som har forhindret mange i at komme ud i vinterlyset. Sneen, der har givet lys til de mørke vinterdage, men også skabt kaos i trafikken. Den sne, som mange elsker, og som endnu flere føler giver så stort et besvær.

I LAP har vinteren bragt på flere væsentlige høringssvar. Som i kan se inde i bladet har vi afgivet høringssvar vedr. ambulant tvang. Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen indkaldte i den anledning efter afgivelse af høringssvarene Sind, Bedre Psykiatri og LAP til et kort møde. Vi mødte 3 op fra LAP. Vi fik gjort opmærksom på, at det i lovforslaget står, at vi kan blive hentet af politiet, helst i civil, til at blive medicineret på et hospital. Vi stillede spørgsmålet om, hvordan vi kom hjem igen, da afstandene kan være lange og infrastrukturen ikke er lige god i hele landet, vi skal vel ikke stå på gaden i mange timer. Efterfølgende sendte vi et brev med spørgsmålet, så vi ville være sikre på at få svar, men så fik vi jo ny minister, derfor venter vi stadig på svar, det kommer nok til at kræve en rykker. Det er vist første gang i verdens historie, at man vil forebygge med tvang.

Desværre har der også været en høring om et lovforslag om oppegående bæltefiksering: Dette kan vi heller ikke gå ind for, idet langvarig bæltefiksering på en ydmygende måde krænker vores menneskerettigheder.

Nu nævnte vi, at vi havde fået ny sundheds- og indenrigsminister, nemlig Bertel Haarder, men vi har også fået en ny socialminister: Benedikte Kier. Vi glæder os til at få et godt samarbejde med begge de nye ministre.

I landsledelsen er vi godt i gang med at forberede landsmødet og har haft nogle konstruktive møder her i foråret, hvor vores rummelighed har været på en stor prøve. Især nyvalgte LL-medlemmer sætter spørgsmål ved, hvor rummelige vi skal være. Det handler jo om, i hvor høj grad vores medlemmers sygeperioder skal have lov at være en undskyldning for særlig opførsel, eller vi skal stille krav om, at folk skal være helt normale for at være til stede ved møderne.

Et flertal i landsledelsen har været enige om, at det er vigtigt, at vi viser vejen og udviser rummelighed og tolerance. Giver plads til skøre indfald og til urolige elementer i en vis udstrækning. Undgår at virke opdragende og undgår at involvere os i hinandens medicinske behandling.

Vi er blevet enige om at udvikle et korps af ambassadører men mangler de sidste elementer i, hvorledes vi vil anvende dem i praksis. Og så håber vi, landsmødet vil udvise forståelse for den valgte linje i udvælgelsen af kandidater til ambassadørkorpset.

Landsledelsen står ved sin beslutning om at hjælpe de regionale og lokale grundforeninger med assistance i retning af, hvad vores rejsekonsulenter tidligere kunne stille med.

Vi har truffet de første aftaler med LAP København om udvidelsen af deres projekt Vendepunkter til at blive landsdækkende. Således at vi får noget mere konkret at tilbyde de lokale grundforeninger.

I øvrigt vil vi med LAP’s udviklingskonsulent i spidsen søge at udvikle og skaffe finansiering af et eller flere projekter, der er relateret til arbejdsmarkedet, og som kan bygge videre på den viden, som vi har udviklet i forbindelse med Projekt Sociale Mentorer, arbejdsmarkedsprojektet og Next Stop Job.

Nu er den lange og meget kolde vinter ved at være slut, og vi kan se gule og hvide forårsblomster alle steder, dette er signalet til, at vi snart skal holde Landsmøde i Svendborg. Det glæder vi os til, til at møde jer alle igen, og få nogle gode dage sammen.